друкувати


Чи витримають івано-франківські водогони різкі кліматичні зміни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-02 05:36:11
З настанням раптового потепління після кількатижневих морозів актуальним стало питання роботоздатності систем водопостачання та водовідведення обласного центру. Мешканців міста турбує, чи витримали міські водогони різкі кліматичні зміни.

На щастя, як стверджує заступник директора КП "Івано-Франківськводоекотехпром" Микола Калайда, поривів водогонів, пов’язаних з потеплінням, не зафіксовано. Усі системи функціонують стабільно, у звичному режимі. Єдиною серйозною проблемою на сьогоднішній день залишається залом каналізації на вулиці Набережній обласного центру, де промерзла земля утруднює пошук несправності і відповідно її усунення, на що в даний час направлені наявні сили і засоби. В основному не виникає негараздів, як зазначає комунальник, і з роботою водопровідних колонок. В даний час лишень одна з них (по вул. Вовчинецькій) потребує ремонту, для чого вживаються відповідні заходи.

Заслуговує на увагу також проблема оновлення діючих водогонів. Адже в більшості своїй вони були прокладені ще за радянських часів і їх ресурс потроху вичерпується. Втім, по мірі можливості питання вирішується шляхом поступової заміни трубопроводів. Ця функція покладена в комунальному підприємстві на спеціальну бригаду, працівники якої щорічно прокладають в середньому по десять кілометрів нових труб. Зі слів М.Калайди, це дуже високий показник, особливо якщо враховувати той факт, що усі роботи фінансуються власними силами, без допомоги з міського бюджету.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі