друкувати


Сьогодні призначать головного тренера збірної України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-01 09:30:14
1 лютого в Будинку футболу відбудеться засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. Основним питанням на порядку денному буде призначення головного тренера національною збірною України. Процедура вибору тренера наступна: хто з кандидатів набере найбільшу кількість голосів виконкому, що складається з 29 членів, той і переможе.

Серед кандидатів на цю посаду - тренер "Шахтаря" Мірча Луческу, наставник "Динамо-2" Юрій Калітвінцев, що виграв улітку юнацький чемпіонат Європи, головний тренер молодіжної збірної Павло Яковенко, екс-наставник збірної, а нині спортивний директор "Чорноморця" Олег Блохін, тренер "Металіста" Мирон Маркевич і ще один фахівець, прізвище якого тримається в таємниці.

Кандидати на посаду тренера по різному ставляться до свого можливого призначення. Луческу заявив, що із збірною України повинен працювати незалежний тренер, що не суміщає посаду з роботою в клубі. О. Блохін готовий знову очолити команду, а Яковенко повідомив, що взагалі не планує приходити на Виконком ФФУ - в цей час він буде на шляху до Туреччини, щоб проглянути на зборах кандидатів у молодіжну збірну України, повідомляє "ЛІГА".

Зазначимо, минулого тижня Олександра Заварова було звільнено з посади головного тренера київського "Арсеналу", а на його місце призначено В’ячеслава Грозного. Після цього Заварова також почали розглядати одним з кандидатів на посаду в збірній, але офіційного підтвердження цієї інформації не було.

Втім, керівники "Арсеналу" явно поспішили оголосити Грозного новим тренером. Виявилося, що він також є претендентом на посаду тренера збірної України і представлятиме свою програму на виконкомі ФФУ.

Заслуховування програм і співбесіди з претендентами проходитимуть у закритому режимі. Проте голосування відбудеться у присутності представників ЗМІ, а відразу після цього буде організований брифінг.

Нагадаємо, контракт Олексія Міхайличенка з національною командою закінчився 30 листопада 2009 року, а підписати нову угоду йому не пропонували, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі