друкувати


Жіночий Australian Open знайшов свою королеву 2010

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-30 03:02:27
На зеленому континенті зараз вже глибока ніч, але всі тенісні вболівальники і не думають спати, адже щойно закінчився фінальний матч в одиночному розряді серед жінок. Вся увага світу на кілька годин була прикута до двох тенісисток, які мали всі права на корону.

Як для Серени Вільямс, так і для Жустін Енен шлях до фіналу був доволі легким. Вже на ранніх стадіях тенісні критики передбачали тріумфальне повернення бельгійки. Серена Вільямс зовсім не збиралася віддавати трофей, який вона в Австралії піднімала вже чотири рази над головою. Саме тому цей матч всі чекали з великим нетерпінням, адже діюча перша ракетка та екс-перша ракетка не збиралися легко програвати.

З самого початку головним козирем американки була шалена перша подача та досить "розумна" гра. Жустін Енен в першому сеті боролася з усіх сил, але все ж не втримала одну свою подачу і сет закінчився з рахунком 6:4 на користь Серени.

Другий сет був дуже динамічним і там спостерігалася справжня боротьба нервів та характерів, де верх взяла бельгійка з рахунком 6:3. Під кінець сету гра першої ракетки зовсім розвалилася, а перша подача почала зраджувати.

Епогей подій чекав у вирішальному сеті, де на початку тенісистки обмінялися подачами. Обидві були налаштовані на перемогу, але мабуть більше мотивації виявилося все ж у Серени Вільямс, яка будь-що хотіла довести свою перевагу. Таким чином в останньому сеті американка зробила два брейки та впевнено за допомогою подачі довела всім і собі, в першу чергу, що вона не дарма займає першу сходинку світового рейтингу та готова до решти сезону, що лише так вдало стартував.

Завтра ж відбудеться фінальний матч серед чоловіків, який обіцяє бути не менш цікавим та непередбачуваним, адже стосунки між собою з’ясовуватимуть Роджер Федерер та Енді Маррий, який всіх порадував змістовною грою протягом останніх двох тижнів.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі