друкувати


Українці знайшли у Косовому зброю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-29 12:04:00
У Косовому українські миротворці зі складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної бригади "Еast" сил КФОР в результаті оперативно-пошукових дій виявили спеціально обладнану схованку зі зброєю.

Командування національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" отримало оперативну інформацію, що в зоні відповідальності українського контингенту, неподалік населеного пункту Станіслав’єва Мала, місцеві мешканці у спеціально обладнаному схроні ймовірно зберігають стрілецьку зброю. Патруль сторожової охорони базового табору "Бреза" зі складу 2-ї спеціальної роти на чолі із заступником командира 1-го взводу старшим сержантом Сергієм Магльованим, якому було уточнено завдання щодо детального огляду вказаної місцевості, підтвердив раніше отриману інформацію про наявність підозрілого предмету, схожого на зброю, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За наказом командира національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" підполковника Михайла Забродського до місця небезпечної знахідки була направлена позаштатна група розмінування під керівництвом начальника інженерної служби – командира інженерно-саперного взводу капітана Дмитра Клименка. Сапери здійснили перевірку місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів і за допомогою комплекту розвідки та розмінування КР-6 з-під купи хмизу вилучили знахідку, загорнуту в багатошаровий пластиковий мішок.

Як виявилося пізніше, у замаскованій схованці зберігався карабін марки М48 калібру 7,62 мм, виготовлений у 1984 році в Республіці Югославія. Характер упаковки і консервації зброї вказував на її планове та довготривале зберігання.

Обговорити на форумі