друкувати


В Івано-Франківську придбали потужний очищувач води для штучної нирки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-28 03:44:38
Мікробіологічний, гематологічний, біохімічний аналізатори ввели в дію у відділенні лабораторних досліджень Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Потужність обладнання настільки велика, що можна буде обслуговувати й сусідні з Прикарпаттям області. Подібна апаратура є тільки в Києві, Чернівцях та Львові.

Медики кажуть, що давно чекали цього обладнання, адже воно дає змогу набагато швидше робити аналізи. Так мікробіологічний аналізатор за словами лікаря Тамари Томащук, допоможе визначити, які мікроби є у хворих протягом двох-трьох діб. Ще кілька днів тому медикам на це було потрібно п’ять діб. За дві хвилини можна буде робити й повний аналіз крові.

Привезли у медзаклад й потужний очищувач води для штучної нирки. "Він допоможе продовжити життя людей, які перебувають на діалізі, - говорить Олег Легун, завідувач відділом хронодіалізу обласної лікарні, адже без очищення води середня тривалість життя хворих не перевищує двох років".

На все витратили півтора мільйона гривень. 400 тисяч виділили з обласного бюджету для закупівлі очищувача. Голова Івано-франківської ОДА Микола Палійчук каже, що все вдалося придбати дешевше за ринкові ціни. За програмою боротьби з грипом область також отримала значні кошти, на які купили апаратуру й для інших медзакладів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі