друкувати


29 січня на Прикарпатті вшанують борців за незалежність України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-28 01:04:38
29 січня у селі Старий Угринів Калуського району на території історико-меморіального музею С.Бандери розпочнеться громадсько-патріотична акція "На перехресті пам'яті і чину". Захід присвячений присвоєнню Провіднику Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері звання - "Герой України".

Розпочнеться захід о 15.00 із віче, в якому візьмуть участь делегації з усіх районів області та міст обласного підпорядкування. Очолюватимуть делегації голови райдержадміністрацій та міські голови. В рамках акції відбудеться запалення "Ватри Cлави", вогонь від якої дійде до кожного населеного пункту області. Передбачається, що на після віче керівники делегацій отримають в лампадках вогонь запалений від "Ватри Слави" та розвезуть його по своїх районах та містах. У цей же день, орієнтовно після 17.00 подібні віче пройдуть в усіх районних центрах. Саме тут відбудеться наступний етап акції – лампадки із вогнем для встановлення на могилах борців за незалежність України отримають делегації із сіл області. Також в рамках акції священики відслужать поминальну панахиду за провідником ОУН С.Бандерою, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської ОДА.

Даною акцією обласна влада має на меті висловити підтримку рішенню Президента України Віктора Ющенка щодо присвоєння Степану Бандері звання "Героя України", а також вшанувати тих, хто у різні роки загинув борючись за незалежність нашої держави.

Обговорити на форумі