друкувати


Кишинівський колектив "Міоріца" побував на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-28 11:02:14
Характерною ознакою сучасного дня є прагнення молоді до вивчення історії, культури, знайомства із життям дітей сусідніх країн. Недаремно ООН проголосила 2010 рік — Роком зближення культур.

Вже третій рік поспіль позашкільні заклади Косівщини запрошують у гості етнографічно-фольклорний колектив "Міоріца" Кишинівського дитячо-юнацького центру. З 3 по 7 січня його приймав Яблунівський центр дитячої творчості. Колектив дітей з Молдови виступив із концертною програмою, що складалася із різдвяних колядок, відтворення народних обрядів. Гуртківці та педагоги з Яблунова познайомили гостей із нашими різдвяними колядками. Два колективи, дві культури, дві країни… А об’єднала усіх нас любов до історії та традицій рідного краю. В програмі зустрічі відбулася поїздка Золотим кільцем Гуцульщини, екскурсії у садибу св. Миколая, на гірськолижний курорт "Буковель". Кожен гість отримав різдвяний подарунок та листівку з рук св. Миколая.

Педагогічний колектив працівників ЯЦДТ щиро вдячний за допомогу в проведенні зустрічі районній адміністрації (М.Васкул, М.Пітеляк), дирекції магазинів "Гостинний дім", "Наш край", "Старий друже", підприємцю І.Капаку (кафе "Овен") за надану посильну допомогу.

Автор: Галина ГАНЗІЙ, директор Яблунівського центру дитячої творчості
Джерело: "Косів-арт"
Обговорити на форумі