друкувати


Друкування бюлетенів для другого туру обійдеться в 12,5 мільйонів гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-27 06:11:38
З 30 січня поліграфічний комбінат "Україна" почне відвантажувати бюлетені для голосування на виборах Президента України в другому турі в територіальні виборчі округи. Про це на прес-конференції в середу повідомив директор комбінату Валентин Музика.

За його словами, 25 січня він підписав договір з головою Центральної виборчої комісії на виготовлення бюлетенів для другого туру голосування на виборах Президента України.

Музика повідомив, що відповідно до цього договору, тираж бюлетенів складе 37 млн. 25 тис. 180 екземплярів. Вартість робіт по виготовленню цих бюлетенів складе 12 млн. 662 тис. 611 грн.

За його словами, вже з 26 січня комбінат почав роботи з виготовлення бюлетенів. Музика повідомив, що з 30 січня почнеться відвантаження бюлетенів у тервиборчкоми. Він підкреслив, що щодоби планується виготовляти близько 5 млн. екземплярів бюлетенів.

Музика зазначив, що бюлетені будуть значно меншого формату, оскільки в графу для голосування будуть внесені прізвища лише 2 кандидатів у Президенти.

За його словами, формат бюлетеня буде розміром А5, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що на комбінаті "жорстко посилилася охорона всіх цехів".

За словами Музики, доступ до цехів, де виготовляються бюлетені, мають виключно співробітники цих цехів. Крім того, в цих цехах цілодобово чергують співробітники Служби безпеки України. Також контроль за виготовленням бюлетенів проводить і контрольна комісія від ЦВК.

Музика також повідомив про те, що на цей час офіцери СБУ займаються тим, щоб забезпечити цілодобову веб-сервер-трансляцію з цехів, де виготовляються бюлетені.

Він також підкреслив, що поліграфкомбінат виготовить лише ту кількість бюлетенів, яку замовила ЦВК.

За його словами, кошти на виготовлення бюлетенів у комбінату є, проте, ЦВК розрахується за їх виготовлення відповідно до договору після виконання всіх робіт, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі