друкувати


МЗС Білорусі незадоволений польськими дипломатами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-27 05:32:08
Міністерство закордонних справ Білорусі звернуло увагу Варшави на неправомірні дії низки польських дипломатів.

Як повідомила прес-служба білоруського МЗС, в зовнішньополітичне відомство був запрошений посол Польщі в Мінську Хенрік Литвин, якому була вручена нота, повідомляє ВЗГЛЯД.РУ.

"Увага керівника польського диппредставництва було привернута до фактів, що стосуються дій окремих співробітників посольства Республіки Польща в Республіці Білорусь, які не відповідають базовим міжнародно-правовим документам, які регулюють діяльність іноземних дипломатів у країнах акредитації", - відзначили в прес-службі.

При цьому в білоруському МЗС нічого не повідомили про те, які конкретно дії польських дипломатів не відповідали міжнародно-правовим документам. Можна припустити, що виклик посла в МЗС та вручення йому ноти пов'язано з новим загостренням конфлікту навколо громадської організації "Союз поляків у Білорусі".

У республіці в останні кілька років, по суті, діють дві організації з такою назвою. Одна з них офіційно зареєстрована і підтримується білоруською владою. Іншу підтримує Варшава. Близько тижня тому конфліктна ситуація виникла через Будинок польський в районному центрі Івєнєц. Були затримані кілька активістів неофіційного союзу поляків. Це викликало різку реакцію в польській столиці.

Обговорити на форумі