друкувати


Незважаючи на світове падіння, український фондовий ринок зріс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-27 04:09:45
Несприятлива зовнішня кон'юнктура на світових ринках відображається і на настроях вітчизняних трейдерів, які не можуть визначитися з напрямом майбутнього руху. Згадане викликає високу волатильність фондових індикаторів. На європейському ринку українські акції переважно тримаються в "плюсі" і лише чверть паперів показує негативну динаміку.

Відкрившись зниженням до середини дня індекси перебралися в зелену зону. Станом на 13:00, індикатор UX виріс на 0,55% до 1663,15 пункту, а ПФТС - на 0,18%, до 630,15 пункту. У той же час, індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) придбав 0,3%.

На різко негативному тлі падаючих з європейських і російських майданчиків (зниження в межах 1%) українські акції переважно тримаються в "плюсі" і лише чверть паперів показує негативну динаміку.

Найбільший же зростання сьогодні на біржі зафіксовано з паперів банку "Форум", які виросли на 4,57%. На думку інвестконсультанта Dragon Capital Сергія Пилипенка, впевнене зростання котирувань банку відбувається на тлі чуток про можливе рішення конфлікту між основними акціонерами.

Також значне зростання показують акції Стаханівського ВСЗ з приростом в 2,12%.

Вище ринку показують динаміку акції "металургів", які після провальних декількох днів коректуються: Алчевський меткомбінат (2%), Єнакієвський метзавод (0,54%) і "Азовсталь" (+0,97%).

Істотна активність покупців спостерігається також з акцій "Мотор Січі", які виросли до середини дня на 1,16%, тоді як максимальне зростання перевищував 2,4%.

Максимальне зниження показують акції Північного ГЗК (-1,59%) і "Стіролу" (-0,7%).

Як відзначає трейдер ІК Phoenix Capital Ірина Барабанова, сьогодні українські акції торгуються зі змішаною динамікою, так як невизначені настрої, що переважають на американських фондових ринках в очікуванні оголошення рішення ФРС, тримають ринки в деякому напруженні. "На українському ринку акцій інвестори стали виявляти цікавість до паперів другого ешелону", - говорить експерт.

Підкреслює важливість майбутнього рішення ФРС та Сергій Пилипенко, загострюючи увагу також на виступі Обами. Обидві події відбудуться вже після закриття торгів на українських ринках. Експерт, у зв'язку з цим, очікує невисоку активність гравців з переважанням покупок.

Нагадаємо, що американські ринки знову почали показувати негативну динаміку, і це не дивлячись на позитивну макростатистики, що вийшла вчора. На думку аналітиків, більшість трейдерів готове фіксувати прибуток при першій можливості після 10-місячного зростання ринку США. Додає невпевненості гравцями майбутнє рішення ФРС з приводу зміни облікової процентної ставки.

Dow Jones Industrial Average знизився на 0,03%, до 10194 пунктів. S & P 500 закрився зниженням на 0,4%, на позначці 1092 пунктів. Nasdaq Composite закрився зниженням на 0,3%, на позначці 2204 пункту, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі