друкувати


Порошенко: Візовий режим з ЄС буде скасовано найближчим часом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-27 03:42:39
Україна сподівається на те, що візовий режим з Євросоюзом буде відмінено найближчим часом, заявив у вівторок у Києві глава МЗС України Петро Порошенко. Голова українського МЗС сподівається, що невдовзі громадяни їздитимуть до Євросоюзу без віз, але для цього необхідно вдосконалити міграційну паспортну систему.

"Візовий питання дуже болюче для України. Перш за все тому, що Україна - демократична країна, по-друге, у нас у нас немає ніяких віз для європейських громадян майже п'ять років. По-третє, Україна має безвізовий режим з сусідніми країнами", - сказав Порошенко на зустрічі з президентом Американської торговельної палати в Україні.

За його словами, для скасування візового режиму з ЄС Україні необхідно вирішити низку питань, зокрема, вдосконалити і міграційну паспортну систему.

"Якщо ми зможемо зробити це в короткий проміжок часу, у нас буде безвізовий режим з ЄС", - сказав міністр.

Порошенко торкнувся і президентських виборів. "На даний момент Україна проходить дуже важливий тест на демократію... Я радий повідомити, що сьогодні ми демонструємо абсолютно довірчі демократичні традиції під час виборів", - сказав Порошенко.

За його словами, групи міжнародних спостерігачів говорять про високі стандарти виборів.

Зазначимо також, що Порошенко впевнений, що прихід нової влади і завершення економічної кризи сприятиме підписанню угоди про асоціацію з ЄС.

Він зазначив, що текст угоди про асоціацію України з ЄС вже погоджений. "Вже погоджений текст цієї угоди, однак треба попрацювати над частиною, що стосується ЗВТ (зони вільної торгівлі - ред.)", - підкреслив міністр, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі