друкувати


У світі 100 мільйонів переслідуваних християн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 04:54:28
Згідно з інформацією Організації Допомоги "Open Doors", нині ми маємо справу з намасовішими переслідуваннями прихильників Христа в історії.

"На одну державу, в якій ситуація християн покращилася, припадають дві або три країни, в яких вона погіршується", - твердить політолог Джонатан Фокс. Він коментує дані, опубліковані Організацією Допомоги "Open Doors". З рапорту організації випливає, що зараз на світі є близько 100 млн переслідуваних християн - найбільше в історії світу.

Пальму першості тримає Північна Корея. "Систематично [там] доходить до обшуку будинків, арештів і висилання сімей до трудових таборів або до екзекуції християн. Щонайменше 200 тисяч прихильників християнства можуть збиратися разом лише підпільно. Близько 70 тисяч ув'язнені в трудових таборах", - випливає з документу. Також християни в дуже скрутному становищі в Ірані, Саудівській Аравії, Сомалі, Мальдівах, Афганістані, Ємені, Мавританії, Лаосі та в Узбекистані.

На думку голови парламентського клубу німецького Християнсько-Демократичного Союзу Ролкера Каудера, справою повинен зайнятися Європейський Союз. Він сподівається, що федеральний уряд запросить на розмову послів тих держав, в яких зафіксовано особливо інтенсивні переслідування прихильників християнства.

Джерело: Milites Christi Imperatoris
Обговорити на форумі