друкувати


Івано-Франківськ: Обговорювалось питання виплати надбавок медикам та освітянам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 03:38:11
Питання виплати надбавок медикам та освітянам обговорювалось сьогодні на селекторній нараді Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з головами обласних державних адміністрацій. З 1 січня 2010 року ряд працівників бюджетної сфери почнуть отримувати надбавки до заробітної плати.

Так, надбавку у розмірі 50% від посадового окладу за особливі умови роботи, призначено бібліотекарям. З 1 січня цього року надбавку у розмірі 20% від посадових окладів передбачено для вчителів, вихователів загальноосвітніх шкіл, викладачів та майстрів профтехучилищ та технікумів, керівників та їх заступників з числа педагогічних працівників за вклад у виховання дітей. Медичні працівники усіх медичних закладів країни отримають надбавку за стаж у розмірі від 10 до 30% від посадових окладів, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук, відповідаючи на запитання журналістів про те, як будуть здійснюватися в області дані виплати, зазначив наступне: "Відповідні нарахування цим категоріям працівників проведені, у нас є всі розрахунки. З державного бюджету для області на ці потреби передбачені додаткові кошти. Єдина проблема, що на сьогодні тільки 16% дотацій надійшло. Із запланованих 144 млн грн. нам, станом на ранок 25 січня, надійшло лише 22 млн грн. Але ми почули, що вся дотація надійде до кінця місяця і, відповідно, всі заробітні плати будуть виплачені уже із надбавками. Мене це дуже тішить, я радий, що люди отримають більше коштів. До того ж додатково отримаємо надходження в бюджет через прибутковий податок."

Також голова облдержадміністрації запевнив, що люди отримають заробітну плату із надбавками навіть у випадку ненадходження дотації. Задля цього використають позики. Ряд районів області уже підготували документи, що необхідні для отримання банківських позичок.

Обговорити на форумі