друкувати


ЦВК затвердила зразок виборчого бюлетеня на ІІ тур

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 03:31:36
Центральна виборча комісія затвердила зразок виборчого бюлетеню для другого туру 7-го лютого.

ЦВК ухвалила постанову, якою затвердила текст і форму виборчого бюлетеня для повторного голосування, яке називають другим туром виборів.

Бюлетені мають бути надруковані "державною мовою на одному аркуші розміром 200 мм на 150 мм з текстовою частиною лише з одного боку, на однаковому папері рожевого кольору, з використанням спеціальних видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання, графічних захисних елементів, а також із проставленням номера виборчої дільниці захисною фарбою, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня."

До бюлетеню внесені дві кандидатури на пост Президента: Юлія Тимошенко і Віктор Янукович. Також є рядок "Не підтримую жодного кандидата". Бюлетенів буде надруковано на піввідсотка більше від загальної кількості зареєстрованих виборців.

Водночас, у ЦВК впевнені, що конфлікт навколо поліграфічного комбінату "Україна" не спричинить ускладнень з виготовленням бюлетенів. Про це повідомила заступник голови комісії Жанна Усенко-Чорна.

У понеділок Рада національної безпеки і оборони України ухвалила безпрецедентне рішення: взяти під охорону поліграфічний комбінат "Україна", де друкуватимуться виборчі бюлетені для другого туру президентських виборів.

Згідно із рішенням РНБО, комбінат охоронятимуть внутрішні війська, а Служба безпеки України вестиме цілодобовий відеонагляд за друком бюлетенів.

До таких кроків Рада нацбезпеки вдалася після того, як депутати парламенту від Партії регіонів на знак протесту проти рішення уряду про заміну керівника комбінату захопили його кабінет.

А між самими парламентарями та міліцією сталися сутички. Секретар РНБО Раїса Богатирьова також повідомила, що згідно із рішенням Ради нацбезпеки, керівник комбінату, якого призначив Кабмін, має бути усунутий, а новий - узгоджуватися із Службою безпеки.

Джерело: BBC Ukrainian
Обговорити на форумі