друкувати


Хто травмується на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 03:26:14
Протягом 2009 року територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проводились перевірки щодо дотриманням нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки суб’єктами господарської діяльності по 27 галузях, направлено 37 подань на їх керівників-порушників для прийняття заходів прокурорського реагування.

В цей період травмовано 109 - осіб проти 211 в 2008 році, в тому числі із смертельними наслідками 17 осіб проти 20 відповідно, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Найбільше травмовано працівників у соціально-культурній сфері - 29 (проти 54), підприємствах будівництва та промисловості будматеріалів - 14 (проти 39), з виробництва деревини та виробів з деревини 14 (проти 18), у галузях сільського господарства - 8 (проти 16) та лісового господарства 6 (проти 5), енергетиці 5 (проти 14), у нафтогазовидобувній промисловості та геологорозвідці травмовано 5 працівників (проти 7).

Жодного нещасного випадку не трапилося на підприємствах гірничорудної і нерудної та целюлозно-паперової промисловості, водопровідно-каналізаційне господарства, легкої, текстильної промисловості.

Основні причини травмування працівників - падіння потерпілого, в тому числі з висоти, ураження електричним струмом, дія рухомих механізмів та предметів, дорожньо-транспортні пригоди.

Проблемні питання щодо питання охорони праці та промислової безпеки на Івано-Франківщині виникають через відсутність служб охорони праці в органах місцевого самоврядування. Вони мають передбачати підготовку, прийняття та реалізацію завдань у здійсненні організаційних, санітарно-гігієнічних та лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я працюючих на малих та приватних підприємствах.

Не менш актуальні також стосуються відпрацювання нормативного стану газопроводів з вичерпаними амортизаційними термінами, які знаходяться на балансі ВАТ "Івано-Франківськгаз" та ВАТ "Тисменицягаз" та не забезпечення в повній мірі контролю технічного стану вентиляційних та димових каналів у будинках з боку житлово-експлуатаційних організацій ї органів місцевого самоврядування.

Обговорити на форумі