друкувати


Ситуація з нафтою в світі буде залежати від Іраку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 03:20:12
На думку голови енергетичної компанії Eni Паоло Скароні, у наступні 10 років ситуація на світових ринках нафти буде залежати напряму від розвитку в Іраку, а ціна на "чорне золото" складе 65 доларів за барель.

"Ірак може досягти рівня видобутку нафти в 8-10 млн барелів на день у порівнянні з нинішніми двома. Це призведе до збільшення на 7% пропозиції на світовому ринку", - сказав Скароні, повідомляє Взгляд.

На його думку, ціна на нафту багато в чому залежить від ситуації у світовій економіці, проте "вона може бути набагато кращою, ніж ми думаємо" при ціні на найближчу перспективу 65 доларів за барель (при зупинці падіння американської валюти)".

Скароні нагадав, що Eni недавно підписала в Багдаді угоду про розробку родовища Зубаїр, запас якого оцінюється в 7 млрд барелів. "Ірак - друга країна в світі за обсягами запасів і має великий потенціал виробництва", - сказав Скароні.

Він також наголосив на важливості проектів на Африканському континенті. "Після недавніх угод у Конго та Уганді Eni стала першою компанією за обсягами операцій в Африці. За обсягами видобутку і виробництва нафти Eni - серед провідних світових компаній і, за словами її головного керуючого, "обігнала "Коноко Філліпс" і не піде за Total.

Скароні особливо відзначив, що одна із запорук успіху компанії - поділ нафтової і газової діяльності. За рахунок останньої Eni не втратила позицій, коли видобуток та виробництво нафти пішли на спад. З точки зору газових операцій, що включають управління газопроводами і торгівлю газом, все "залежить від особливих відносин з Росією, Алжиром, Єгиптом і Лівією"

Обговорити на форумі