друкувати


У домені .РФ за два місяці зарезервовано 6,8 тис. імен

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 03:02:22
З 25 листопада по 25 січня в Координаційному центрі національного домену мережі Інтернет було зарезервовано 6 тис. 808 доменних імен в російськомовному домені .РФ, повідомив сьогодні директор Координаційного центру Андрій Колесников (на фото).

Із загальної кількості імен 7% зарезервовані за державними користувачами, 93% - за власниками товарних знаків, повідомляє Взгляд.

Більше 50% доменних імен зарезервовані за користувачами з Москви.

Назви товарних знаків з декількох слів, розділених дефісом, складають 17% всіх імен; назви з декількох слів, написаних злитно - 13%, назви з простих слів - 12%. Інші види назв товарних знаків - 51%.

Для розгляду та запобігання спірних питань при резервуванні і подальшій реєстрації доменних імен в домені. РФ при Координаційному центрі створено Комітет з удосконалення правил реєстрації.

Пріоритетне резервування доменних імен продовжиться до 25 березня 2010 року. Обробка прийнятих за цей час заявок триватиме до 8 квітня.

Колесников також повідомив, що ціна реєстрації доменних імен в домені. РФ після закінчення пріоритетного резервування поки не визначена. На думку Колесникова, цю ціну визначить ринок, і вона не буде істотно відрізнятися від ціни на реєстрацію імен в домені .RU.

Обговорити на форумі