друкувати


Замість викупу – в тюрму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 02:29:36
Упродовж 2009 року співробітники карного розшуку міліції Івано-Франківщини знешкодили злочинну діяльність чотирьох груп, що скоювали кваліфіковані злочини, пов’язані з фактами незаконних заволодінь автомобілями.

Припинила своє існування в тому числі група з іншого регіону, яка намагалася вчиняти цього виду злочини на Прикарпатті. Ефективні заходи оперативників у поєднанні з профілактикою незаконних заволодінь транспортними засобами сприяли тому, що кількість цих злочинів в Івано-франківській області скоротилася більш, як удвічі. Тим часом зловмисники притягуються до кримінальної відповідальності.

Зокрема, в даний час у Тисменицькому райвідділі міліції розслідується кримінальна справа щодо чотирьох молодих осіб, затриманих наприкінці минулого року з речовими доказами злочинної діяльності. В ході проведення оперативно-розшукових заходів сищики карного розшуку з’ясували, що саме ці особи у вересні 2009 року силоміць заволоділи автомобілем БМВ мешканця Тисменицького району. Під час скоєння злочину зловмисники були в масках. Згодом вони анонімно зв’язалися з потерпілим і висунули вимогу заплатити їм 3 тисячі доларів за повернення іномарки.

В результаті здійснення оперативних заходів правоохоронці встановили місце, де зловмисники переховували автомобіль. Своєрідний відстійник злочинці влаштували в гаражі на околиці обласного центру. Надалі було проведено спецоперацію з залученням бійців спецпідрозділу "Сокіл" управління боротьби з організованою злочинністю. Підозрюваних затримували поодинці, але в один час.

На сьогодні один з учасників групи заарештований. Окрім участі в незаконному заволодінні автомашиною йому пред’явлено звинувачення в незаконному поводженні зі зброєю. Під час затримання 26-річного молодика в його власному автомобілі було виявлено вогнепальну зброю і набої.

Прикметно, що одним з затриманих виявився родич потерпілого, котрий мав намір за рахунок двоюрідного брата отримати свою частку від суми, яку зловмисники вимагали за повернення іномарки.

За успішне проведення заходів з розкриття цього злочину, а також знешкодження інших злочинних груп, що спеціалізувалися скоєнням незаконних заволодінь транспортними засобами, начальника оперативно-розшукового відділу УКР УМВС України в Івано-Франківській області майора міліції Дмитра Креховецького визнано "Кращим оперативним працівником" міліції Прикарпаття.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі