друкувати


Коломийщина: Вінець свят — розколяда

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-26 01:20:12
На виконання плану роботи відділу освіти, наказу відділу освіти "Про проведення районної розколяди" та з метою національного виховання учнів, вивчення і поширення народних традицій 20-21 січня на базі Коломийського економіко-правового коледжу проведено районну розколяду.

На розсуд компетентного журі були представлені фольклорні колективи, у репертуарі яких були автентичні колядки, щедрівки, віншування, різноманітні театральні сценки. Журі враховувало не тільки виконавську майстерність, але й масовість учасників, дотримання народного стилю одягу та відповідних традицій саме тих населених пунктів, які представляв кожний колектив. Особливістю цьогорічної розколяди було те, що вона проводилась не по зонах, як у попередні роки. Це дало змогу реальніше оцінити досягнення колективів, а самим колективам — ознайомитися з традиціями різних сіл нашого району.

За рішенням журі було визначено кращих.

Серед ЗОШ І-ІІІ ст. І місце присуджено Ковалівській, Печеніжинській школам, ІІ — Коршівській, Корницькій, Сопівській, Ліснохлібичинській, ІІІ — Воскресинцівській, Раківчицькій, Великоключівській, Спаській, IV місце — П’ядицькій, Турківській школам.

Серед ЗОШ І-ІІ ст. І місце посіли Угорницька, Малоключівська, Мишинська школи, ІІ місце — Матеєвецька, Марківська, Малокам’янська, Кийданецька, ІІІ — Грабицька, Жукотинська, Слобідська, IV — Дебеславцівська, Молодятинська школи.

Ці колективи нагороджено грамотами відділу освіти РДА. Приємно, що фольклорний колектив Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. "Берегиня" під керівництвом Г. Юзюк вітав сесію обласної ради, а також узяв участь у обласній роз коляді. де посів також І місце і нагороджений подарунком.

Відділ освіти щиро дякує адміністрації Коломийського економіко-правового коледжу за можливість провести районну розколяду в приміщенні актового залу коледжу, за надане озвучення для сцени.

Автор: Микола КІСИЛЕЙЧУК, головний спеціаліст відділу освіти РДА
Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі