друкувати


У Європі поширюється заражений сибірською виразкою героїн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-25 04:31:56
На небезпечну інфекцію - сибірську виразку - захворіли 15 наркоманів з Шотландії та Німеччини, 8 з них вже померли.

Вже 8 мешканців Європи померли від зараженого сибірської виразкою героїну. Всього хворобу було виявлено у 15 наркоманів, повідомляє ТСН.

"Зараз ми підозрюємо, що Європою циркулює героїн і, можливо, інші внутрішньовенні наркотики, які містять спори сибірської виразки", - повідомив міністр охорони здоров'я Німеччини.

Європейські медики закликали наркоманів негайно припинити вживати героїн. За їхніми словами, партія наркотиків, заражених вірусом, "як біологічна зброя" розійшлася по всій території Європи.

За останні п'ять тижнів були підтверджені 15 випадків захворювання у Шотландії та Німеччині, вісім з яких завершилися смертю.

Природним чином заразитися на сибірську виразку, поширену в основному в Африці, досить складно. Джерело інфекції - велика і дрібна рогата худоба, коні, свині тощо. Основний шлях передачі інфекції людині - контактний, при безпосередньому зіткненні з хворою твариною і догляді за нею. У зараженого на тілі з'являються язви, які припухають і запалюються.

Особлива небезпека полягає в тому, що коли проявляються симптоми хвороби, лікуватися антибіотиками може бути вже занадто пізно.

Обговорити на форумі