друкувати


На Івано-Франківщині виникло 5 пожеж, одна людина загинула

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-25 04:28:06
За інформацією прес-служби Головного управління МНС в області за минулі вихідні на території Івано-Франківщини виникло 5 пожеж, одна людина загинула.

Уночі на 25-те січня у селі Гринівка Богородчанського району з невстановленої поки що причини сталася пожежа житлового будинку. Першими язики полум’я побачили сусіди, які й зателефонували до рятувальників. Прибувши до місця виклику, бійці МНС виявили тіло 81-річної власниці обійстя. Як з’ясувалося, літня жінка мешкала сама. Вогнем було знищено житловий будинок та речі, які знаходилися в будівлі.

Ввечері 23-го січня в Івано-Франківську по вулиці Парковій вогонь спалахнув у квартирі однієї із дев’ятиповерхівок. Через сильне задимлення у приміщенні бійцям МНС протягом 20-ти хвилин довелося працювати в апаратах захисту органів зору та дихання. На жаль, пожежа встигла наробити господарям чималої шкоди: знищено кухонний меблевий набір, посудомийну машину та речі домашнього вжитку, закопчено стіни та стелю кімнати. Причина виникнення пожежі – порушення правил технічної експлуатації посудомийної машини. Ймовірно, через коротке замикання електропроводки вніч на 25-те січня сталася пожежа приватного житлового будинку по вулиці Височана в обласному центрі. Вогнем знищено речі домашнього вжитку та пошкоджено дерев’яне перекриття.

Вранці 25-го січня сталася пожежа в підвалі однієї із п’ятиповерхівок по вулиці Незалежності в Івано-Франківську. Вогнем знищено речі домашнього вжитку та пошкоджено двері у кладовку. Сильне задимлення у приміщенні змусило рятувальників понад чверть години працювати у апаратах захисту органів зору та дихання. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електропроводки.

Загалом з початку 2010 року на території Івано-Франківщини виникло 65 пожеж, у вогні загинуло 4 людей.

Шановні мешканці області! Головне управління МНС в області звертається до Вас з проханням бути обережними у поводженні з вогнем, дбати про безпеку свого життя та оточуючих Вас людей. Пам'ятайте: людська необережність у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в побуті - від цього один крок до біди.

В зв’язку з різким похолоданням Головне управління МНС в області звертається до всіх мешканців Івано-Франківщини: будьте вкрай обережними під час користування електрообігрівальними, газовими приладами та пічним опаленням, не залишайте без нагляду дітей, не дозволяйте їм самостійно розпалювати печі. Подбайте про безпеку власного життя та оточуючих Вас людей.

Обговорити на форумі