друкувати


ПАРЄ: Вибори в Україні були прекрасні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-25 04:20:00
Доповідач ПАРЄ Матіас Еорші, що очолює наглядову місію на українських президентських виборах, вітає Київ з проведенням "блискучих і чудових виборів", сподіваючись, що другий раунд буде "навіть кращим".

"Вибори можуть бути збудливими для кандидатів, важливими для виборців і повинні бути нудними для спостерігачів. Це були блискучі і чудові вибори, добре організовані, мирні і тихі. Вітання Україні", - сказав депутат у понеділок в Страсбурзі, виступаючи з попередньою доповіддю щодо проведення президентських виборів у цій країні.

Разом з тим, спостерігач вважає, що вибори "були прекрасні не завдяки, а всупереч".

"Українські політики повинні зобов'язатися провести другий раунд відповідно до виборчого коду. Це були добре організовані вибори, але політичні виклики на Україні залишаються невирішеними. Багато людей в Україні вірять, що країною керують олігархи, а не вільно обрані політики - це має бути змінено. Українські політики вважають за краще грати з правилами, замість того, щоб грати за правилами. Вони повинні вчитися, щоб було по-іншому", - заявив Еорші.

"Ми сподіваємося, що другий раунд 7 лютого буде навіть кращим. Вітання ПАРЄ на допомогу Україні у подорожі до демократії ", - сказав депутат, повідомляє Взгляд.

Обговорити на форумі