друкувати


"Аватар" зібрав $ 1843 млн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-25 02:06:29
Новий фільм знаменитого режисера Джеймса Камерона "Аватар" наблизився до світового рекорду за касовими зборами, встановленому в 1997 році картиною "Титанік".

Згідно з поширеними в неділю кіностудією "ХХ століття-Фокс" даними, в глобальному прокаті 160-хвилинна сага в стилі футуристичного "фентезі" вже зібрала 1 млрд 841 млн доларів і в найближчий день-два зможе "потопити" "Титанік", який "заробив "1843 млн доларів, повідомляє Взгляд.РУ.

"Аватар" продовжує тріумфальний хід по кінотеатрах світу шостий тиждень підряд, залишаючись лідером прокату. За розміром зборів в іноземному прокаті "Аватар" вже обійшов "Титанік" - 1,29 проти 1,24 млрд доларів. У Північній Америці збори "Аватара" склали майже 553 млн доларів, за цим показником він поки поступається "Титаніку".

"Аватар" увійшов до "п'ятірки" голлівудських картин, які за весь час існування кіноіндустрії зібрали в прокаті по всьому світу більше 1 млрд доларів. У списку "мільярдерів" значаться також "Титанік", "Володар перснів: Повернення короля", "Пірати Карибського моря: Скриня мерця" і "Темний лицар".

Обговорити на форумі