друкувати


В Івано-Франківську дорожчає молоко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-22 03:12:04
З 1 січня Івано-Франківський "Міськмолокозавод" збільшив ціни на 10%. Про це повідомила голова правління ВАТ "Міськмолокозавод" Жанна Шайковська.

За її словами, сьогодні виробник керується Постановою Кабміну "Про мінімальні закупівельні ціни на молоко", згідно до якої, закупівельна вартість молока піднята на 40%. Натомість виробник підняв ціну на свою продукцію лише на 10%. Про здешевлення молокопродуктів, кажуть на підприємстві, наразі мова не йде. Якщо закупівельні ціни влітку залишаться сталими, виробники теж не будуть піднімати ціни на продукцію. У іншому випадку - ціни не втримати, повідомляє БРІЗ.

Голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Мирослав Книгницький сподівається на поступове здешевлення молокопродуктів. За його словами, "зима це пора сезонної недостачі молока". Та й держава, каже Книгницький, має зробити переоцінку щодо розвитку молочної галузі в Україні. Втім, головним гравцем на ринку, каже Книгницький, був і залишатиметься покупець, який нині є "низькоспроможним", що стане вирішальним для утримання ціни.

Наразі, вартість молока у роздрібній торгівлі Івано-Франківська сягає від 5 до 8 гривень за літр.

Обговорити на форумі