друкувати


Коломийський ансамбль танцю "Покуття" повернувся з Бразилії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-22 02:55:00
Насиченими на культурно-мистецькі події виявилися різдвяно-новорічні дні. З міжнародного гастрольного турне повернувся ансамбль танцю "Покуття".

Коломийські танцюристи-віртуози із народного ансамблю танцю "Покуття" та оркестр коломийського Будинку культури відвідали Бразилію. Наприкінці минулого року, саме перед новорічними святами, коломийці взяли участь у сімнадцятому фестивалі українського хореографічного мистецтва. За словами художнього керівника "Покуття" Дани Демків, до Бразилії їх запросила Українська міжнародна мистецька асоціація. На фестивалі, окрім "Покуття" — єдиного запрошеного ансамблю з України, своє мистецтво демонстрували українські танцювальні колективи Бразилії. Сам фестиваль відбувався у місті Курітіба – столиці штату Парана, найбільш "українського" штату Бразилії. Існує навіть неофіційна назва цього штату – Нова Галіція. Справа в тому, що більшість українських переселенців прибули сюди з Галичини, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Загалом танцюристи виступили у п’ятьох містах. Розпочинали з Курітіби, де окрім фестивалю, брали участь у відкритті пам’ятного знаку жертвам Голодомору. Відвідали з концертами також міста Марінгу, Малєту, Паранагуа та Прудентополіс. Останнє було особливо цікавим, наголосила Дана Демків, адже сімдесят п’ять відсотків населення – етнічні українці. Що стосується самої програми, то вона була розрахована на дві години. Коломийці підготували дванадцять танців. У перерві виступав оркестр. Цього року колектив "Покуття" планує відвідати з новою концертною програмою Париж та Австралію.

Обговорити на форумі