друкувати


Громадський Форум: Ситуація із прибиранням доріг у Івано-Франківську найгірша за останні 10 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-21 03:46:50
Міська влада в черговий раз показала свою неготовність до складних погодних умов, та проблем, які з цим пов’язані.

"За останні 3 доби в обласному центрі випала значна кількість опадів, проте роботи по прочищенню та посипанню, "м’яко кажучи", не помітно", - каже Юрій СОЛОВЕЙ, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Внаслідок безгосподарності мерії та підзвітних їй комунальних підприємств зростає статистика вуличного травматизму, спричиненого ожеледицею. Через непрочищеність та відсутність системного посипання вулиць піщано-соляною сумішшю, на транспортних шляхах збільшується ризик виникнення аварійно-небезпечних ситуацій, утруднений рух громадського транспорту.

Найбільш складна ситуація сьогодні на вулицях: Промислова, Макухи, Микитинецька, П. Орлика. За останню добу до Громадського Форуму звернулося більше двох десятків мешканців, які обурені відсутністю робіт по розчищенню та посипанню доріг і тротуарів.

"Ми не бачимо жодного грейдера, який би прочищав вулиці міста, - заявляє лідер організації. - Чиновники, які замість того, аби вирішувати загальноміську проблему лише виправдовуються, повинні бути негайно звільнені".

Форумівці вважають позицію комунальників абсолютно безвідповідальною. "Ми в черговий раз звертаємося до влади з вимогою негайно вжити заходів для вирішення цієї проблеми, - повідомляє Юрій СОЛОВЕЙ. - Щоденно, вдень та вночі комунальні служби мають розчищати дороги і після цього посипати їх". В той же час, ЖЕКи мають звернути увагу на труднощі пересування пішоходів і приступити до оброблення відповідною сумішшю всіх тротуарів Івано-Франківська, а не лише вулиць в центральній частині міста, як це зараз робиться.

Громадський діяч вважає, що у місті потрібно кардинально змінювати підхід влади до вирішення комунальних проблем.

"У нас повинна бути влада, яка займається господарськими проблемами системно. Це має бути комплексний підхід на основі фахових програм реформування комунальних служб міста. Бо сьогодні складається враження, що в обласному центрі керує не влада, а анархія!", - підсумовує Юрій СОЛОВЕЙ.

Обговорити на форумі