друкувати


За звинуваченням у корупції у США арештовано 22 бізнесменів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-20 04:45:48
Двадцять двох керівників і співробітників компаній-постачальників Пентагону і правоохоронних відомств США було заарештовано за звинуваченням у корупції. Міністерство юстиції США назвало операцію наймасштабнішим подібним розслідуванням з 1977 року.

Арешт був проведений напередодні щорічної галузевої виставки в Лас-Вегасі (штат Невада) і став результатом секретної операції правоохоронних органів, що тривала 2,5 роки, спрямованої проти корупції і підкупу офіційних осіб зарубіжних країн, повідомляє Взгляд.

Міністерство юстиції США назвало операцію наймасштабнішим подібним розслідуванням з того моменту, як у 1977 році був прийнятий "Закон про заборону підкупу за кордоном", спрямований на боротьбу проти хабарів, які пропонуються іноземним держчиновникам.

Це також перший випадок проведення великомасштабної секретної операції в ході боротьби з корупцією стосовно закордонних офіційних осіб.

Як повідомив на прес-конференції заступник міністра юстиції США Ленні Бройер, в даний час триває розслідування ще 140 справ про підкуп чиновників за кордоном.

Всі, крім одного, обвинувачені були затримані в ході підготовки до найбільшої в світі виставки вогнепальної зброї і товарів для полювання, яка цього року проходить в Лас-Вегасі. Повідомляється, що затримані жителі восьми американських штатів, а також керівники британських та ізраїльських компаній.

Обвинувачені, як стверджується, погодилися заплатити 20-процентну комісію співробітнику спецслужби США, який назвався представником міністра оборони однієї з африканських країн. Представники компаній хотіли отримати багатомільйонний контракт на екіпіровку президентської гвардії.

Злочинці можуть бути засуджені на строк до п'яти років за звинуваченням в корупції і до 20 років за відмивання грошей.

Обговорити на форумі