друкувати


Гайда до "УкрПолбату"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-20 11:17:40
На Миколаївщині, у 79-й окремій аеромобільній бригаді Командування Сухопутних військ Збройних Сил України розпочався навчальний семінар з офіцерами, які визначені кандидатами до участі в миротворчій місії у Косовому у складі спільного українсько-польського батальйону "УкрПолбат".

Темою семінару є визначення переліку бойових завдань та практичних розробок плану підготовки української національної складової "УкрПолбату". Основною особливістю семінару є те, що ініціатором і організатором його проведення виступила американська компанія "CUBIC". Дана компанія відома тим, що займається навчальними розробками комп’ютерного моделювання. Її представники, зокрема, полковник запасу Сергій Поляков та підполковник Крістіан Вінча навчатимуть миколаївських воїнів-аеромобілістів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Крім них заняття будуть проводити також офіцери Командування Сухопутних військ ЗС України, що супроводжують представників американської компанії. Офіцерів-десантників чекає напружений графік занять. Семінар складено так, що заняття проводяться протягом усього дня з перервою на обід. А триватиме він 4 дні.

– Я переконаний, що моїм підлеглим буде корисно отримати нові знання. Цілком можливо, що вони знадобляться їм при плануванні бойової роботи у Косовому. Зі свого боку ми зробили все, аби семінар було організовано і проведено на високому рівні, – зазначив командир 79-ї окремої аеромобільної бригади Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Костянтин Маслєнніков.

Обговорити на форумі