друкувати


Переможець Студентських виборів 2010 стане заступником майбутнього мера Юрія Солов’я

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-20 11:03:28
Юрій Соловей: "Молоді люди, які виховані на європейських цінностях, повинні прийти до влади на різних рівнях і таким еволюційним чином дати поштовх змінам на краще в нашій країні".

Протягом лютого-березня у місті проходитимуть вибори студентського мера 2010. В ході гри молоді люди прямим голосуванням зможуть обрати свого мера-справжнього молодіжного лідера Івано-Франківська, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Проект дасть усім студентам можливість у повній мірі реалізувати своє право бути почутим, і, в подальшому реально впливати на владу. На думку Юрія Солов’я "Вибори студентського мера 2010" мають ознаменувати прихід до влади нових молодих людей, незаангажованих політичними партіями та їх псевдо лідерами".

Переможець проекту стане заступником майбутнього мера Івано-Франківська Юрія Солов’я та буде реально впливати на проведення молодіжної політики у місті. Кандидати, які займуть друге та третє місця ввійдуть в групу радників Юрія Солов’я по молодіжній політиці.

Гра поетапно триватиме протягом лютого-березня у Івано-Франківську. Правила гри передбачають максимальне наближення та схожість студентських виборів з справжніми виборами органів влади. Протягом першого етапу учасники будуть збирати підписи для свого висування, розроблятимуть передвиборчі програми та подаватимуть документи до спеціально створеної ЦВК для реєстрації кандидата. Реєстрація кандидатів буде відкритою і публічною. Для реєстрації студенти мають надати копію студентського квитка, паспортні дані та заповнити відповідну анкету.

Зареєстровані кандидати отримають посвідчення кандидата. Відповідні документи отримають й довірені особи кандидатів у мери, які також зможуть приймати активну участь у виборчому процесі.

Повноцінна передвиборча агітація розпочнеться вже з початку березня. За правилами гри вибори будуть прямими, рівними та загальними(студентськими). Кожен студент матиме право обирати і бути обраним на посаду студентського мера.

Можливість проголосувати матиме будь-який студент Вищих навчальних закладів м.Івано-Франківськ, який пред’явить відповідний документ.

Вибори студентського мера 2010 проводитимуться за виборчою системою відносної більшості (обраним вважається кандидат, який отримав найбільшу кількість голосів виборців, що прийняли участь у голосуванні, а у випадку рівності голосів питання вирішується шляхом проведенням повторних виборів). ЦВК формуватиметься з представників Громадського Форуму та представників від кандидатів у мери.

Формувати свої передвиборчі фонди кандидати та їхні команди будуть самостійно: за рахунок добровільних внесків. Проте, організатори нададуть можливість кандидатам безкоштовно тиражувати їхні передвиборчі програми.

В той же час, під час студентських передвиборчих перегонів всі кандидати матимуть можливість взяти участь у дебатах (учасники визначатимуться жеребкуванням).

На думку лідера Громадського Форуму проект неабияк допоможе молоді виявити лідерів у своєму середовищі: "Думаю, студентські вибори допоможуть залучити молодь до активного суспільно-політичного та громадського життя. Але головне те, що цей захід дасть можливість молоді утвердити розуміння власної цінності, користі в житті суспільства та почуття відповідальності за власне майбутнє".

Важливим, на думку лідера форумівців є й те, що молоді люди, які бачать себе у владі матимуть реальну можливість чесним шляхом туди потрапити.

Реєстрація кандидатів за тел. 59-50-50

Обговорити на форумі