друкувати


У США вручили "Золоті глобуси"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 01:34:51
Нагороду в номінації "Краща режисерська робота" отримав творець фільму "Аватар" Джеймс Кемерон. ("Аватар" також отримав приз як кращий фільм 2009 року.) У цій номінації знаменитий режисер змагався з не менш відомими колегами - Квентіном Тарантіно і Клінтом Іствудом. Конкуренцію їм складали також Джейсон Рейтман і Кетрін Бігелоу.

"Золотий глобус" у номінації "Краща головна жіноча роль у комедії чи мюзиклі" отримала Меріл Стріп за фільм "Джулі і Джулія". Знаменита американська актриса обійшла в цій номінації таких відомих колег, як Сандра Баллок і Джулія Робертс.

Премію в номінації "Кращий фільм іноземною мовою" отримала нымецька картина "Біла стрічка" (Золота пальмова гілка в Каннах в 2009 році). Вона в даній номінації обійшла роботи з Італії, Іспанії, Чилі та Франції.

Кращим сценарієм 2009 року був визнаний "Мені б у небо". "Золотий глобус" у цій номінації отримали сценаристи Джейсон Рейтман і Шелдон Тернер. Слід відзначити, що картина "Мені б у небо" є лідером за кількістю номінацій. Вона була висунута на здобуття шести "Золотих Глобусів", у тому числі в категоріях "кращий драматичний фільм" і "краща режисерська робота".

У номінації "Краща жіноча роль другого плану" нагороди удостоїлася маловідома актриса афро-американського походження Монік за фільм "Дорогоцінна". Вона обійшла таких знаменитостей, як Пенелопа Круз і Джуліанна Мур.

У номінації "Краща чоловіча роль другого плану" "Золотий глобус" дістався акторові Крістофу Вальцу за роль у фільмі "Безславні виродки".

У номінації "Кращий анімаційний фільм" нагороджена стрічка "Вгору".

Кращою піснею до кінофільму визнана композиція "The Weary Kind" до фільму "Божевільне серце". Саме вона отримала премію "Золотий глобус" Асоціації іноземної преси Гоkлівуду.

За кращу музику до фільму були нагороджені творці мультиплікаційного фільму "Вгору". Ця стрічка в ході нинішньої церемонії удостоїлася вже другого "Золотого глобуса". До речі, у цій номінації вона обійшла популярний фільм Джеймса Камерона "Аватар".

Крім того, престижних премій удостоїлися актори Дрю Беррімор і Кевін Бейкон. Беррімор отримала "Золотий глобус" за кращу жіночу роль в телевізійному художньому фільмі "Сірі сади". Її колега Бейкон обійшов своїх конкурентів у номінації "Краща чоловіча роль у телевізійному художньому фільмі". Йому була вручена нагорода за роль у картині "Забираючи Ченса".

Учасники церемонії вручення престижної кінопремії "Золотий глобус" закликають світ не забувати про трагедію в Гаїті. Практично всі голівудські знаменитості, що виходили на сцену в готелі "Беверлі-Хілтон" в каліфорнійському Беверлі-Хіллз, наголошували на необхідності надання допомоги цій бідній країні Західної півкулі.

67 урочиста церемонія вручення другої за престижністю нагороди кіносвіту США "Золотий глобус" проходила в готелі "Беверлі-Хілтон" у місті мільйонерів Беверлі-Хіллз в Каліфорнії. Трансляцію події вела на 160 країн світу телекомпанія NBC.

Ця нагорода присуджується Асоціацією іноземної преси Голлівуду, яка об'єднує 90 журналістів-позаштатників, які проживають в Каліфорнії і пишуть для зарубіжних видань про американське кіно. Вона вважається другою за престижністю після "Оскара", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі