друкувати


У Луганську вибухом зруйнована лікарня, п'ятеро загиблих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 12:59:13
П'ятеро людей загинули в результаті вибуху в Луганській лікарні, трьох врятували, семеро залишаються під завалами, повідомляє МНС України.

"Станом на 11.45 бійцями МНС, які оперативно прибули на місце, проводяться аварійно-рятувальні роботи. З-під завалів врятовано трьох людей і витягнуті тіла п'яти загиблих", - йдеться у повідомленні МНС України. Внаслідок вибуху кисню кілька поверхів лікарні обрушилися. На момент вибуху в лікарні на лікуванні перебували 261 пацієнт та 35 людей медичного персоналу.

Раніше повідомлялося про двох загиблих.

"На момент вибуху в лікарні на лікуванні перебували 261 пацієнт та 35 людей медичного персоналу ", - МОЗ України.

За словами співробітника прес-служби, зараз на місці події працюють 16 бригад "швидкої допомоги", понад 10 одиниць спецтехніки.

Внаслідок вибуху кисню кілька поверхів лікарні обрушилися. Як повідомляють очевидці, в результаті вибуху з одного боку будівлі випало 6 вікон, з іншого - фрагмент стіни.

Уряд створив надзвичайну комісію, яка вивчатиме обставини події і організує надання допомоги людям та проведення відновлювальних робіт.

За інформацією уряду, на місце події вилітає прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Як відзначили в центрі пропаганди, в 8-50 ранку надійшло повідомлення в МНС про вибух в районі 7-ї лікарні.

До місця події були направлені підрозділи МНС. Було оголошено 3-й, підвищений номер виклику.

За попередніми даними, вибух стався на 4-му поверсі, у відділенні кардіології. Причини вибуху уточнюються.

За даними кореспондента "Східного варіанту", який знаходиться на місці події, в результаті вибуху кисневого балона загинули 3 людей, у тому числі медик, важко поранені 3 людини. У будівлі лікарні перебуває ще один кисневий балон, який, за словами рятувальників, "травить".

Як повідомлялося, у Житомирі невідомі підірвали офіс місцевого спортивного клубу "Легіон", розташований на першому поверсі у п’ятиповерховому житловому будинку в центрі міста.

Вибух стався в ніч на 3 січня. Він був настільки сильний, що деяких мешканців поскидало з ліжок, у будинку повилітали вікна і потріскалися стіни. Лише завдяки щасливому випадку ніхто з близько 300 людей, які мешкали у будинку, не постраждав, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі