друкувати


Прикарпатці голосували не дуже активно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 10:41:25
Працівники виборчих комісій Прикарпаття очікують на вищу активність громадян у другій половині дня. Вранці голосування в області відбувалося не дуже активно. Вочевидь, далося взнаки те, що багато мешканців краю зранку традиційно відвідують недільні богослужіння, а вже після того вирушають на виборчі дільниці.

В окружну виборчу комісію № 88, що у Надвірній, на обідню пору надійшли відомості про майже 18 тисяч виборців, які скористалися своїм правом голосу із приблизно 123-ох тисяч, внесених до списків. В основному виборчий процес триває без порушень.

"Досить активно ведуть себе представники ОБСЄ, міжнародних організацій, — розповідає голова окружної виборчої комісії № 88 Андрій Креховецький, — звертаються, оглядають, виявляють інтерес, характеризують нашу роботу, оцінюють її як добру. Загалом все гаразд".

Підтверджують законність голосування і місцеві спостерігачі. Вони задоволені організацією голосування і не помітили ніяких надзвичайних випадків чи дрібних порушень.

А от на виборчій дільниці № 1, що в Богородчанах, зафіксовано-таки невелике порушення. Проте сталося воно не з вини працівників дільничної комісії, а через спостерігача.

"Був такий нюанс, що прийшов спостерігач з агітацією на окремого кандидата від політичної сили, — розповідає голова дільничної виборчої комісії № 1 ТВК № 87 Галина Білічак. — Ми зуміли цю людину переконати, і він залишив приміщення. Правда, треба було його наполегливо переконувати, на жаль".

Сьогодні, мабуть, на кожній дільниці з'являються люди, які не перевірили свою інформацію у списках виборців, і тепер не можуть проголосувати. Кілька громадян села Дзвиняч також не змогли отримати бюлетені.

У день голосування зміни до списку виборців можна внести лише за постановою суду. У сусідньому, Рожнятівському районі також виникли проблеми зі списками. Але це, запевняють працівники дільничних комісій, суто робочі питання.

Активно скористалися правом голосувати вдома жителі села Вербівка. Тут із понад 800 виборців майже 50 висловили прохання завітати до них зі скриньками для голосування.

Проте інші мешканці села, навіть попри поважний вік, прийшли на дільницю самі. 90-річний Йосип Шкіль планує самостійно приходити і на багато наступних виборів, аби тільки вибрати гідну владу, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі