друкувати


У Австралії та Владивостоці українці закінчили голосування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-17 02:53:01
Громадяни України, які проживають в Австралії і Владивостоці (Росія) закінчили голосувати на виборах президента.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ. На виборчих дільницях в Австралії і Владивостоку розпочато підрахунок голосів, повідомляє ТСН.ua.

Станом на 12:00 за київським часом на 99 закордонних виборчих дільницях, які почали свою роботу відповідно до часового поясу, продовжується голосування громадян.

В даний час відкриваються виборчі дільниці в посольстві і генконсульстві України в Бразилії, після них почнеться голосування в Аргентині, Канаді, Кубі, США. Перу, Мексиці. Останньою закриється виборча дільниця № 113 в генконсульстві в Сан-Франциско (США).

Голосування завершиться 18 січня о 6:00 (за київським часом). Голови дільничних виборчкомів відзначають високу готовність ділянок для забезпечення реалізації виборцями свого права голосувати.

На окремих ділянках були присутні офіційні спостерігачі від політичних партій і блоків. Хід виборчого процесу привернув увагу місцевих ЗМІ.

Вибори на закордонних дільницях проходять в спокійній обстановці, за встановленою процедурою, надзвичайних подій не зафіксовано.

Центральна виборча комісія створила 113 дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць.

Як повідомлялося, до Центрвиборчкому надходить інформація про явку громадян станом на 11:00. У 65 з 225 тервиборчкомів активність виборців становить 15,52%.

Раніше в ЦВК повідомили, що 1 млн 4 тысячи 128 осіб подали заяви про голосування на дому. ЦВК також зареєструвала 3 149 міжнародних офіційних спостерігачів на виборах президента України.

Обговорити на форумі