друкувати


З Гаїті евакуйовані 17 українців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-16 12:00:27
Із острова Гаїті, де 12 січня стався потужний землетрус, евакуйовано 17 громадян України. Про це повідомили у вітчизняному Міністерстві закордонних справ. Українців, врятованих після землетрусу, перевезли спеціальним літаком на Багамські острови.

Українці були перевезені з гаїтянського міста Порт-о-Пренс до Нассау (Багамські острови) літаком, задіяним для доставки до Республіки Гаїті ісландської пошуково-рятувальної групи, що прибула для ліквідації наслідків землетрусу.

У зв’язку з цим міністр закордонних справ Петро Порошенко надіслав міністру закордонних справ Ісландії Оссуру Скарфедісону лист подяки за допомогу громадянам України.

Міністр також доручив посольству України в США проконтролювати подальше повернення наших співвітчизників на Батьківщину та, в разі необхідності, надати їм всебічне сприяння і допомогу.

Також МЗС у взаємодії з міжнародними партнерами продовжує роботу з опрацювання механізмів доставки з України до Гаїті мобільного госпіталю для надання медичної допомоги постраждалим від землетрусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що після землетрусу на Гаїіті зникли троє українців.

Два землетруси магнітудою 7,0 і 5,9 балів сталися біля узбережжя Гаїті 12 січня та призвели до значний руйнувань і чисельних людських жертв.

Зараз знайдені тіла 9 тисяч загиблих, загальна кількість жертв може сягнути щонайменше 50 тисяч, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі