друкувати


Сорос спрогнозував другу хвилю кризи вже цього року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-15 05:21:01
Відомий фінансист назвав нинішню кризу важчою за Велику депресію та спрогнозував другу хвилю економічних труднощів вдже в цьому році.

"Ми пережили найважчу з часів Другої світової війни фінансову кризу. Її можна порівняти тільки з кризою на ринку нерухомості в Японії (1991 рік) і Великою депресією у 1930-х роках, проте нинішня криза була іншою і за масштабом", - наголосив Сорос.

"Сучасні проблеми куди масштабніші, ніж за часів Великої депресії. У 1929 році сукупний об`єм виданих кредитів в США становив 160% від ВВП, до 1932 року ця цифра збільшилася до 250%, - також відзначив економіст. - В 2008 році ми увійшли до кризи, вже знаходячись на рівні 365%, і це без урахування деривативів, яких в 1930-х роках просто не було".

За словами Сороса, на жаль, процес відновлення економіки цілком може видихнутися і навіть змінитися другим економічним спадом. Проте він висловив сумніви, коли чекати чергової хвилі кризи - в 2010-му чи 2011 році.

Нагадаємо, за даними вітчизняного уряду, Україна вже подолала етап економічної рецесії та почала виходити з кризи. Відновлення економіки триває і в інших державах світу.

За оптимістичними прогнозами, наслідки кризи Україна подолає протягом кількох років, за песимістичними - весь наступний рік у вітчизняній економіці триватиме падіння, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі