друкувати


Бездомні в Україні зможуть вибирати президента, вставши на облік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-15 05:03:26
Бездомні України зможуть проголосувати на виборах президента країни, зареєструвавшись у пунктах обліку бездомних. Таких по країні відкрито дванадцять. nНайбільшу активність зараз виявляють бездомні в Одесі.

Як повідомив директор Одеського обласного центру з обліку бездомних Станіслав Чеканов, "на сьогоднішній день зареєстровано близько 700 осіб", "на попередніх парламентських виборах 2007 року в Україні проголосувало 2 тисячі громадян без постійного місця проживання".

За українським законодавством, до бездомних відносяться не тільки волоцюги, а й люди, які просто не мають у паспорті штампу про реєстрацію в місцевих органах самоврядування. За інформацією Мінпраці, більшу частину безпритульних становлять особи, які вийшли з місць позбавлення волі, випускники інтернатів і люди, які позбулися житла, прострочивши виплати по кредиту. Всього в Україні, за низкою даних, два мільйони бездомних - вагома частина електорату.

Нагадаємо, Комітет виборців України виключає можливість масового підкупу виборціву першому турі голосування і вважає, що основний підкуп буде перенесено на другий тур, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі