друкувати


ІСД не перераховуватиме фонду Катерини Ющенко 15 млн доларів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-15 02:43:57
Корпорація Індустріальний союз Донбасу заявила, що не буде перераховувати 15 мільйонів доларів Міжнародному благодійному фонду Україна 3000 і благодійному фонду Дитяча лікарня майбутнього, пише видання КоммерсантЪ-Украина.

У ІСД не мають наміру виконувати фінансові зобов'язання перед фондами. У корпорації вважають, що вони не стосуються нових покупців акцій ІСД.

"Це була воля не корпорації, а її колишніх акціонерів", - пояснив учора Ъ-Украина віце-президент Індустріальної групи, що управляє активами ІСД, Олександр Пилипенко.

Нагадаємо, раніше 50%+2 акції корпорації Індустріальний союз Донбасу перейшли під контроль групи інвесторів з Росії в результаті виходу з акціонерів Віталія Гайдука.

14 січня фонд Україна 3000 і фонд Дитяча лікарня майбутнього звернулися до покупців корпоративних прав корпорації ІСД, повідомивши їм про обіцянку компанії профінансувати проект Дитяча лікарня майбутнього в обсязі $ 15 млн.

ДовідкаІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, Алчевський коксохімічний завод, меткомбінат Dunaferr (Угорщина) і ISD - Huta Czestochowa (Польща), повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі