друкувати


Microsoft і HP стали партнерами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 06:10:35
Компанії Microsoft Corp і Hewlett-Packard Co домовилися про спільне застосування своїх програмних і технологічних рішень в сфері хмарної обробки даних та їх зберігання.

Microsoft і HP більш ніж за три роки інвестують 250 млн доларів на маркетинг і підтримку нового спільного бізнесу, повідомляє Reuters.

Компанії сподіваються, що спільними зусиллями зможуть полегшити і зробити більш рентабельними для компаній способи купівлі та управління серверними системами, які будуть поєднувати пристрої НР і програмне забезпечення Microsoft.

Хмарна обробка даних - технологія обробки даних, в якій програмне забезпечення надається користувачеві як інтернет-сервіс. Користувач має доступ до власних даних, але не може управляти і не повинен дбати про інфраструктуру, зберігання даних, операційну систему та програмне забезпечення, з яким він працює.

"Хмарні технології - важливий поворот у способах побудови додатків нового покоління нашими клієнтами. Ми (Microsoft і Hewlett Packard) вирішили об'єднатися і перейти до створення систем нового покоління", - заявив керівник підрозділу серверних платформ Microsoft Боб Магліа.

На початку січня Microsoft випустила свою довгоочікувану онлайн-платформу Windows Azure, що дозволяє виробникам програмного забезпечення в онлайн-режимі розробляти власні програми, повідомляє Взгляд.

Обговорити на форумі