друкувати


Провідні телеканали готують марафони в прямому ефірі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 05:15:14
Провідні українські телеканали в ніч після голосування на президентських виборах, 17-18 січня, запланували телемарафони про висвітлення виборів. Сітки програм наразі перебувають у стадії підготовки.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" головний редактор інформаційної служби ICTV Олена Фроляк, на телеканалі заплановано проведення телемарафону "День виборів", початок - о 20.10 неділі. "Це буде своєрідний інформаційний тандем програми "Свобода слова" і випусків новин "Факти", - наголосила вона. О.Фроляк також поінформувала, що в студії політичного ток-шоу "Свобода слова" братимуть участь гості, журналісти, експерти, проте імена учасників будуть відомі ближче до кінця тижня. За її словами, під час програми заплановані включення випусків "Факти - Вибори".

Також телеканал повідомив про проведення екзитпулу, результати якого будуть озвучені у випуску "Факти - Вибори" (початок - о 19.40). У рамках екзитпулу буде опитано 20 тис. виборців на 300 виборчих дільницях України. До опитувань буде залучено 900 інтерв'юєрів. Опитування розпочнеться з відкриттям виборчих дільниць о 08.00. Робота триватиме до закриття дільниць.

ТРК "Україна" анонсує програму "Шустер Live. Ніч виборів", початок - о 19.30. Як розповіла агентству PR-директор "Савік Шустер студія" Карина Палаєва, це буде телемарафон, тривалість якого попередньо становитиме шість годин. "Будуть оголошені результати ексклюзивних екзитпулів, які робляться на наше замовлення. Крім того, ми готуємо інтерактивну карту України, на якій постійно оновлюватимуться дані про голосування, зокрема, відображення явки виборців. Вести цю рубрику буде телеведуча Василина Фролова", - поділилася планами PR-директор. У прямому ефірі також заплановані включення зі штабів (18 точок), але не всіх кандидатів, а також інтернет-включення. К.Палаєва зазначила, що списки гостей наразі формуються, остаточна версія очікується в четвер увечері. Програма відбуватиметься в студії Савіка Шустера.

Телеканал "1+1" запропонує глядачам телемарафон "Вибори-2010", який стартує о 20.15 і триватиме до 01.00. "Подробиці наразі не відомі. Це буде телемарафон за участю народних депутатів", - повідомили агентству в редакції "1+1".

"5 канал" анонсує проведення телемарафону "Президентські вибори-2010", початок - о 19.10. Шеф-редактор новин "5 каналу" Володимир Мжельський запевнив, що "буде багато інформації, багато точок і багато включень з-за кордону". Водночас, за його словами, сітка телемарафону готується і буде затверджена, ймовірно, в середу.

"Ніч виборів" на телеканалі "Інтер" розпочнеться о 19.45 в неділю. О 20.00 вийде випуск новин "Подробиці", після якого з 20.50 до 03.00 триватиме телемарафон.

"Перший національний канал" проведе телемарафон "Вибори-2010", початок - о 20.00. Після випуску новин очікується продовження програми, присвяченої президентським виборам (21.30-22.55).

Як очікується, у телемарафонах братимуть участь більшість із 18 кандидатів на посаду глави української держави, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Обговорити на форумі