друкувати


Даєш доступне житло на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 11:49:32
Продовжуючи реалізацію антикризової програми підтримки будівельної галузі, уряд обіцяє за два-три роки забезпечити житлом всіх пільговиків, які стоять на квартирній черзі. У 2010 році на базі Державної іпотечної установи надаватимуться молодим сім’ям кредити під 4% річних на 25-30 років без сплати першого внеску. Єдина умова, щоб родина мала роботу і можливість ці 25-30 років платити внески і розраховуватися за свою квартиру.

Ще один крок — масштабне житлове будівництво, яке передбачає спорудження на місці старого житлового фонду в центрі міст нових багатоповерхових сучасних будинків, а також створення умов для введення в дію широкомасштабного іпотечного житлового кредитування, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

За словами заступника голови ОДА Василя Гладія, на Івано-Франківщині здійснюється будівництво 14 об’єктів житла для громадян, що потребують покращення житлових умов. З них 6 в Івано-Франківську, 2 – в Надвірній, 2 – в Богородчанах та по одному в Болехові, Городенці, Яремчі та Снятинському районі. Загалом це майже 200 квартир. Відповідно до постанови Кабміну розподіл квартир громадянам, які перебувають на квартирному обліку, в першу чергу здійснюватиметься між інвалідами Великої Вітчизняної Війни, дітьми-інвалідами, особами, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, інвалідами праці першої та груп, багатодітними сім’ями та тими, що виховують дітей-інвалідів. Найближчим часом очікується завершення будівництва та введення в експлуатацію будинків.

Обговорити на форумі