друкувати


Івано-Франківськ вшановує Кос-Анатольського

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 11:14:49
1 грудня 2009 року виповнилося 100 років з дня народження визначного українського композитора Анатолія Кос-Анатольського. Пам'яті митця приурочено ювілейний концерт, який днями відбувся в івано-франківському художньому музеї.

Концертну програму з творів Кос-Анатольського підготувала викладач Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського Ольга Назаренко. Слухачами його стали викладачі музичних шкіл Івано-Франківська, які цими днями навчаються на курсах підвищення кваліфікації при обласному науково-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття.

Ведуча концерту Оксана Томин розповіла присутнім про творчий шлях композитора, його найвідоміші надбання, які стали вагомим внеском у скарбницю української культури.

Фортепіанні твори Анатолія Кос-Анатольського виконали студенти Івано-Франківського музичного училища класу педагога Ольги Назаренко. Окрасою програми стали пісні та романси у виконанні Наталії Шевченко, Василя Садовського та скрипальки Любові Литвинчук, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі