друкувати


Грип мордує Україну. На рахунку вже 940 жертв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-13 05:09:19
Кількість жертв грипу і ГРВІ в Україні склала 940 чоловік, із них 22 - за останню добу. Загальна кількість хворих з початку епідемії (29 жовтня) склала 4 млн. 106 тис. 091 особу, за останню добу – 53 тис. 814 чоловік. Епідпоріг перевищений в АР Крим, Дніпропетровській, Луганській, Полтавській, Сумській областях.

Мінохоронздоров'я України не дає оперативних даних щодо випадків захворювання на пандемічний грип А/h1n1.

Як повідомляв ForUm, раніше Мінохоронздоров'я повідомляло, що з початку епідемії грипу і ГРВІ в Україні ці захворювання були діагностовані у 4 052 277 чоловік. За період з 29 жовтня по 11 січня від грипу і ГРВІ померли 918 українців.

Мінохоронздоров'я констатує, що в Україні спостерігається подальше поліпшення епідемічної ситуації. Так, станом на 11 січня 2010 року кількість регіонів, у яких перевищений епідемічний поріг захворюваності на грип і ГРВІ, скоротилася до п'яти. На початку січня цей показник складав 12 регіонів.

Нагадаємо також, що Міністерство охорони здоров'я України затвердило план заходів щодо проведення вакцинації населення проти сезонного і пандемічного грипу. Відповідний наказ Мінохоронздоров'я №926 від 07.12.2009 року за підписом міністра охорони здоров'я України Василя Князевича розміщений на офіційному сайті Міністерства.

Згідно з документом, міністр охорони здоров'я Криму, начальники головних управлінь охорони здоров'я облдержадміністрацій, Головне управління охорони здоров'я і медичного забезпечення Київської і Управління охорони здоров'я Севастопольської міськадміністрацій упродовж місяця з моменту надходження вакцини до відповідних лікувальних установ повинні забезпечити проведення в установленому порядку вакцинації з метою профілактики пандемічного грипу співробітників охорони здоров'я незалежно від відомчої підлеглості і форм власності, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі