друкувати


Україна й Іспанія уклали угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водіїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 05:20:44
Україна й Іспанія уклали угоду про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водіїв, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України. Цю угоду було укладено під час візиту міністра закордонних справ України Петра Порошенка до Іспанії.

Угода набуде чинності через 60 днів з дати отримання за дипломатичними каналами останнього повідомлення про виконання відповідних внутрідержавних процедур обома сторонами.

Імплементація угоди дасть змогу десяткам тисяч громадян України, які легально мешкають на території Іспанії, отримати іспанське посвідчення водія за спрощеною процедурою та без додаткових фінансових витрат. Зокрема, обмін посвідчень для водіїв легкового автотранспорту здійснюватиметься без складання теоретичних та практичних іспитів.

Як виняток, власники посвідчень водія вантажних транспортних засобів та автобусів, які звертаються з проханням про їх обмін, мають пройти перевірку лише навичок практичного водіння. Громадяни України зможуть у телефонному режимі або через Інтернет звертатися до компетентних органів Іспанії з проханням про призначення зустрічі для здійснення обміну. Для цього, зокрема, потрібно подати такі документи: номер ідентифікаційного посвідчення українського громадянина, виданого іспанськими органами, назву провінції Іспанії, де він проживає, номер національного документа, що засвідчує особу, номер українського посвідчення водія, а також місце та дату видачі зазначеного посвідчення.

Цю угоду було укладено за дорученням президента України Віктора Ющенка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Обговорити на форумі