друкувати


До Землі наближається таємничий астероїд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 03:23:43
Астрономи знайшли загадковий астероїд, параметри орбіти якого змушують припускати, що це може бути створений людиною космічний апарат, у середу він наблизиться до Землі на мінімальну відстань.

Згідно з розрахунками вчених, астероїд, що одержав позначення 2010 AL30, має розміри близько 10-15 метрів. У середу, близько 12.48 за Гринвічем (15.48 за московським часом) він зближуватиметься із Землею на мінімальну відстань - 128 тис. кілометрів, що майже в три рази вище за орбіту місцерозташування геостаціонарних супутників, повідомляє Взгляд.РУ.

"Цей об'єкт... має період обертання один рік - отже, це скоріше створений людиною об'єкт, ніж природне небесне тіло", - зазначають італійські астрономи Ернесто Гуідо і Джованні Состеро з обсерваторії Реманцакко, що отримали знімки астероїда.

Разом з тим, американський астроном Алан Харріс, старший науковий співробітник Інституту космічної науки, вважає, що орбіта відкритого астероїда не являє собою нічого незвичайного і не схожа на звичайні орбіти космічних апаратів.

У період максимального зближення з Землею астероїд 2010 AL30 можна буде спостерігати в сузір'ї Риб, в сузір'ї Оріона і сузір'ї Тельця як зірку 14-ї величини, але розглянути її можна буде тільки в телескоп.

Обговорити на форумі