друкувати


Семінар у садибі Миколая

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 03:06:59
На базі Спаської школи І-ІІ ступенів відбувся виїзний семінар учителів християнської етики, який завдяки вчительці М. Слободян відбувся у вигляді незабутньої поїздки до садиби святого Миколая, яка споруджена в Національному природному парку "Гуцульщина" на Косівщині.

Екскурсовод ознайомила з легендами, пов’язаними зі снами святого. Виявляється, у Миколая є три подушки. Коли він обирає одну — із зображенням Господнього храму, то йому сняться настанови Господні. Коли обирає іншу — то у сні приходять діти, позбавлені батьківської любові та ті, що мають фізичні вади, їх прохання вислуховує святий. А третю подушку Миколай використовує тільки один раз на рік — перед улюбленим святом всіх дітей. Тоді йому сняться молитви та бажання малечі щодо подарунків у ніч на святого Миколая.

У чарівне дзеркало, що є в садибі, поспішають глянути всі відвідувачі. Жінкам воно дарує красу, чоловікам — силу, а дітям — послух.

Була розмова і з господарем садиби. Святий Миколай обдарував усіх присутніх. Розповів, що веде жваву переписку з діточками. Минулого року одержав більше тисячі листів від малечі. Дітям з особливими потребами надіслав подарунки.

Багато вчителів повернулися до тієї казки в Пістині зі своїми вихованцями — щоб і вони напилися з духовного джерела і відчули дотик благодаті...

Автор: С. ШЕЛЕП, учителька Загайпільської ЗОШ І-ІІ ступенів
Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі