друкувати


Депутати Івано-Франківської облради вивчать питання гірничого відводу на Снятинщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 02:32:21
На черговій сесії Івано-Франківської обласної ради проблемним залишилося питання передачі приватному підприємству "Відродження" гірничого відводу для промислової розробки родовища глини і піску, що у селі Підвисоке на Снятинщині.

Як повідомили депутати на сесії, підприємство працює із 2000 року обробляє 1700 гектарів орної землі, у господарстві працюють 160 чоловік. Має "Відродження" і цегельний завод, де також є численні робочі місця для селян. У райцентрі Снятин будуються житлові будинки. Щорічно підприємство сплачує понад 500 тисяч гривень податків.

Голова Снятинської райдержадміністрації та депутат обласної ради Роман Білик говорить, що підприємство дуже плідно та серйозно працює у районі. Але криза негативно вплинула на його діяльність, тому треба обов’язково підтримати "Відродження" та надати кар’єри для розробки.

Проти надання дозволу виступили депутати фракції БЮТ. За словами керівника фракції Юрія Романюка, їхнє рішення спричинене відстоюванням інтересів селян. Як зазначив пан Романюк, "через майбутню розробку а сьогодні Підвисоківська сільрада не приймає у людей заяви на отримання присадибних ділянок на площі понад 16 гектарів, спонукаючи обласних обранців якнайшвидше "проштовхнути" рішення. Хоча на тій площі, яку хочуть отримати селяни, кар’єру немає".

До 15 січня, в міжсесійний період у покутське село Підвисоке виїде депутатська комісія для додаткового вивчення питання гірничого відводу для промислової розробки глини і піску.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі