друкувати


УГКЦ закликає молитися до виборів за долю України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 10:52:42
Українська греко-католицька церква закликає вірних молитися до дня виборів президента за долю країни. Голова УГКЦ закликав молитися за Україну і розповів про "жінку, яка думає не лише про домашнє вогнище, але і про всю Україну".

"Закликаю всіх вас і сьогодні, і щодня аж до виборів у своїх молитвах дуже сердечно просити Господа Бога, щоб він долю нашої країни якнайкраще облаштував", - заявив голова УГКЦ кардинал Любомир Гузар.

Він також зазначив, що в українській традиції часто говориться про жінку як про берегиню домівки.

"Але бачимо, що в нашому народі є ті жінки, які не обмежуються потребами тільки свого маленького домашнього вогнища, але й думають про всю країну й просять нас, щоб ми молилися за нашу країну, особливо перед такою важливою подією, якою є вибори президента", - сказав Гузар.

Кардинал закликає сподіватися на Бога в цьому питанні. Також греко-католицька церква закликала виборців не продавати голоси на виборах президента.

Як повідомлялося, у храмах Бережанського району Тернопільщини щотижня відбуваються богослужіння за здоров’я президента України Віктора Ющенка.

Раніше Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до вірян та священників усіх конфесій із закликом не брати участі у політичній агітації від імені церков і релігійних організацій – навіть якщо про це проситимуть або примушуватимуть, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі