друкувати


Нунцій святкував разом з Івано-Франківськом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 10:22:09
На Прикарпатті стає вже доброю традицією, що в час Різдва Івано-Франківськ відвідує Апостольський нунцій в Україні. Так було і 7 січня цього року, коли архієрейську Літургію в катедральному соборі Святого Воскресіння відслужили три владики: єпарх Івано-Франківський (УГКЦ) преосвященний владика Володимир Війтишин, єпископ Софрон Мудрий та архієпископ Іван Юркович.

У співслужінні взяли участь настоятель катедрального собору митрофорний протоієрей Юрій Новицький, судовий вікарій єпархії протоієрей Степан Балагура, духовенство собору. На різдвяній Літургії були присутні голова обласної ради ігор Олійник, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, інші представники влади, інтелігенції та вірні.

Папський нунцій звернув увагу в своїх розважаннях на Літургії з нагоди Різдва Христа на людський егоїзм. Егоїзм, як власний, так і суспільний, тримає нас у полоні особистих інтересів та бажань, він суперечить істині і віддаляє нас одне від одного. "Прокиньтесь! — каже нам Євангелія, — вийдіть назовні, щоб увійти у велику спільну істину — в єдність з Єдиним Богом", повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі