друкувати


На Прикарпатті утікача з місця скоєння ДТП заарештовано

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 05:53:32
Днями в одній з родин у селищі Делятині було не до свят: родичі і односельці провели в останню дорогу 68-річну бабусю.

5 січня посеред білого дня поблизу свого помешкання вона стала жертвою наїзду автомобіля. Водій "Мазди", рухаючись з великою швидкістю через населений пункт, втратив контроль над кермом, внаслідок чого легковик збив пенсіонерку. Здавалося б, що вже могло бути гіршим, ніж те, що сталося. У подібних випадках водій мав би зупинитися і надати допомогу постраждалій. Натомість машина помчала далі. І, як потім з’ясувалося, продовжувала створювати нові загрози і небезпеку іншим учасникам дорожнього руху, поки іномарку не затримали працівники ДАІ. Для цього правоохоронцям довелося влаштовувати справжні перегони.

У момент вчинення дорожньо-транспортної пригоди хтось з випадкових очевидців запам’ятав кілька цифр з номерного знаку автомобіля, а на місці події експерти-криміналісти виявили деякі фрагменти та уламки, які підказували, якої моделі автомашину слід розшукувати. Міліціонери наздогнали автомобіль аж в іншому районі. Водієм "Мазди" виявився 23-річний житель міста Рівне. Результати експертизи згодом підтвердять, що він скоїв ДТП, перебуваючи в нетверезому стані. Щодо нього порушено кримінальну справу, санкціоновано арешт водія.

Кожному водієві варто усвідомити, що втеча з місця скоєння дорожньо-транспортної пригоди, залишення потерпілого в небезпеці або ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, є підставою для того, щоб ініціювати перед судом питання обрання найжорсткішої міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Зрештою, не по-людськи це – залишати напризволяще людину, котрій потрібна якнайшвидша допомога.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в Івано-Франківської області
Обговорити на форумі