друкувати


Вибори 2010: Бюлетені захистили спецзасобами - підробка практично неможлива

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 05:36:08
Бюлетені для голосування на президентських виборах 17 січня 2010 року мають дуже високий ступінь захисту, що практично робить неможливою їх підробку, впевнений директор поліграфкомбінату "Україна" Валентин Музика.

"Ми вважаємо, що цей бюлетень дуже високо захищений, і шансів на його підробку практично немає", - сказав Музика на презентації бюлетенів для голосування на президентських виборах 2010 року, яка відбулася на поліграфкомбінаті у суботу.

За його словами, бюлетені виконані на спеціально захищеному папері французького виробництва. Так, одним із ступенів захисту є водяні знаки "Україна, вибори 2010 рік", а також малий державний герб України. Бюлетень також захищений графічними елементами, які неможливо підробити, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, на бюлетені надруковано теплохромною фарбою "2010", цей напис при нагріванні до 39 градусів зникає, а потім з'являється знову.

Музика повідомив, що для виготовлення бюлетенів було використано 500 тонн паперу, а за рік на комбінаті переробляється 1,5 тис. т паперу.

Він також підкреслив, що для виконання цього договору поліграфкомбінат, починаючи з 23 грудня, працював у цілодобовому режимі, без вихідних і святкових днів.

Директор комбінату також повідомив, що ЦВК створила спеціальну комісію для контролю за виготовленням виборчих бюлетенів, а також за знищенням відходів і друкарських форм. За його словами, друкарські форми будуть знищені після завершення процесу виготовлення бюлетенів, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі